Hatay Büyükşehir Belediyesi ve Halk Eğitim Merkezi iş birliği ile farklı branşlarda ücretsiz olarak verilen sportif, sosyal ve kültürel kurslar, vatandaşın moral kaynağı. Yoğun ilgi gören kurslarda pilates ve satrançın yanı sıra, pasta yapımı dikiş nakış gibi meslek edindirme gibi kurslarda yer alıyor.
Hatay Büyükşehir Belediyesi tarafından Arsuz ilçesinde hizmet veren çok amaçlı salonlar, vatandaşların meslek edinmesi ve sosyal kültürel alanda gelişmesini sağlamak adına düzenlenen ücretsiz kurslara ev sahipliği yapıyor.
Arsuz ilçesine bağlı Çengen ve Höyük Mahallelerinde bulunan çok amaçlı salonlarda; pasta yapımı, dikiş nakış ve pilates gibi kursların düzenlendiği bilgisini veren Belediye yetkilileri, bölge halkına hitap eden çocuk oyun alanları ve kütüphane gibi özellikleri barındıran salonların vatandaşlardan yoğun ilgi gördüğünü belirtti.
Düzenlenen kursların ardından ortaya çıkan ürünlerin sergileneceği bilgisini veren yetkililer, kurslara özellikle kadınların yoğun ilgi gösterdiğini ve talepler doğrultusunda verilecek kursların artacağını da aktardı.