250 bin çocuk sporla buluşuyor

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen Büyükşehir Okul Sporları Etkinliği bu yıl da 17 ilçeden yaklaşık 250 bin öğrenciyi sporla buluşturacak. Organizasyon, spor tırı sayesinde kırsal mahallelere kadar taşınacak. Çocuklarla spor yaparak etkinliğin startını veren Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, sağlıklı bir gelecek için her çocuğun en az bir spor dalıyla ilgilenmesini istediklerini söyledi.

Bursa’nın spor alt yapısını güçlendirmek amacıyla bir yandan amatör kulüplere saha, mahallelere tesis, okullara spor salonları kazandıran Büyükşehir Belediyesi, diğer yandan spor kültürünün küçük yaşlarda aşılanması hedefiyle geniş katılımlı etkinliklere de imza atıyor. Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin İl Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğinde hayata geçirdiği Büyükşehir Okul Sporları Etkinlikleri, bu yıl da 250 bine yakın öğrenciyi sporla buluşturacak.

Merkez ve 17 ilçede Büyükşehir Belediyesi’ne ait spor tesisleri ve okulların spor salonlarında gerçekleştirilecek etkinlikler, spor tırı sayesinde kırsal mahallelere kadar taşınacak. Geçtiğimiz yıl pandemi yüzünden gerçekleştirilemeyen etkinliklerin startı Merinos Park’ta düzenlenen şölen havasındaki açılış töreniyle verildi. Basketten voleybola, macera parkurundan masa tenisine kadar farklı branşlara bölünen Merinos Park, yaklaşık 1500 öğrencinin katıldığı törende adeta bayram yerine döndü.

HAYDİ ÇOCUKLAR SPORA

Büyükşehir Okul Sporları Etkinliklerinin açılış törenine eşofmanlarıyla gelip, çocuklarla birlikte spor yapan Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, geçtiğimiz yıl pandemi nedeniyle gerçekleştirilemeyen etkinlikte bu yıl 250 bin öğrenciyi sporla buluşturacaklarını söyledi.

Sağlıklı bir nesil için her çocuğun en az bir spor dalıyla ilgilenmesini istediklerini kaydeden Başkan Aktaş, “Teknoloji ve iletişim çağındayız. Bilgisayarlar hayatımızın önemli bir parçası ama bu teknolojinin bu kadar artmasına paralel olarak maalesef artık hareket etmiyoruz. Evden dışarı fazla çıkmıyoruz. Pandemi süreci de bunu tetikledi. Maske mesafe kurallarına dikkat ederek bu yıl spor etkinliklerimizi başlatıyoruz.

Hemen hemen her kırsal mahallemizde, köyümüzde spor tırları gezecek. Yine belediyemizin farklı tesisleri dolu dolu kullanacak. Amaç burada şampiyon olmak değil. Bana göre hepiniz şampiyonsunuz. Amaç hareketsiz geçirdiğimiz günleri hareketli hale getirebilmek. Projeye katkı veren Milli Eğitim Müdürlüğümüze, tüm öğretmen ve öğrencilerimize teşekkür ediyorum” diye konuştu.

EŞİ OLMAYAN BİR ÇALIŞMA

Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin Türkiye’de eşine rastlanmayacak bir çalışmayı hayata geçirdiğini ifade eden Bursa İl Milli Eğitim Müdürü Serkan Gür de öğrencilerin sporla meşgul olmasının, sağlıklarının yerinde olmaları açısından son derece önemli olduğunu vurguladı. Pandemi döneminde çocukların evlerde çok zor zamanlar geçirdiğini ifade ede Gür, “Yaklaşık olarak 250 bin öğrencimiz bu etkinliklerden istifade edecek. Dünya dijitalleşiyorken gerçekten bizim sporla meşgul olmamız hem bedensel sağlığımız hem ruhsal sağlığımız açısından ve geleceğin teminatı gençlerin daha sağlıklı yetişmesi açısından son derece önemli. Gençlerimize sağladığı bu imkanlar nedeniyle Başkanımıza çok teşekkür ediyorum” dedi.

Konuşmaların ardından Başkan Aktaş ve protokol üyeleri çocuklarla birlikte basketbol sahasına geçerek, Karizma Şov’un basketbol gösterisini izledi. Gösterinin bir bölümüne eşlik eden Başkan Aktaş, daha sonra İl Milli Eğitim Müdürü Serkan Gür ve AK Parti İl Başkan Yardımcısı Mustafa Yavuz ile birlikte Karizma Şov basket takımına karşı tek pota maç yaptı.