Bursa-Muş Kardeşliği Gençlik ve Eğitim Merkezi açıldı

Muş Belediyesi ve Bursa Büyükşehir Belediyesi işbirliğiyle Muş’ta “Bursa-Muş Kardeşliği Gençlik ve Eğitim Merkezi”nin törenle açılışı yapıldı. Muş Belediye Başkanı Feyat Asya hayırlı bir günde açılış yapmanın mutluluğunu yaşadıklarını ifade etti.

Muş-Bursa Kardeş Belediye işbirliğiyle Sunay Mahallesi’nde yapılan Gençlik ve Eğitim Merkezinin, duaların okunmasıyla açılışı gerçekleştirildi. Ardından merkezin konferans salonunda düzenlenen açılış töreni, Muş Belediyesinin son 10 yılda yaptığı hizmetlerin yer aldığı video izletildi.

        Programın açılış konuşmasını yapan Muş Belediye Başkanı Feyat Asya hayırlı bir günde açılış yapmanın mutluluğunu yaşadıklarını ifade etti. “Bir çok partide kardeş belediye uygulaması var. Ama hiç bir partide, AK Parti gibi kardeş belediyesi uygulaması yoktur.” diyen Asya, şunları kaydetti: “AK Parti belediyeciliğinden önce sadece çöpler alınıyorsa, su akıtılıyorsa kısmen de yol yapılıyorsa belediyecilik yapılıyor diye anlaşılıyordu. Cumhurbaşkanımızın İstanbul’da başlattığı süreçle AK Parti Belediyeciliğini tamamen şehrin ihya ve inşası ve yaşamın her alanında müdahil olan belediyecilik anlayışını geliştirdi. Cumhurbaşkanımızın şehrimize gösterdiği özel itinayla kendi bütçemizin çok fazlasıyla yatırım yapma imkanı bulduk. Bu şehrin fiziki anlamda bir eksikliği yok. Gönüllere dokunmanın çok fazla yolu var. Bursa-Muş Kardeşliği Gençlik ve Eğitim Merkezi bizim için çok önemlidir. Sizlerle birlikte yönettik. Çünkü göreve geldiğini ilk günden bu yana ortak akıl, birlikte yönetim ile ideal bir şehir inşası için çalıştım. Hamdolsun inşaat kısmı bitti. iyi bir noktada olduğumuzu biliyoruz.”

        Önceki Dönem Muş Belediye Başkanı Necmettin Dede de “6 yıldır Muş’a gelmedim. Muş çok güzel olmuş. Muş’un sokakları Ankara’nın sokaklarından daha iyi olmuş. Bursa Belediye Başkanına teşekkür ediyorum. Benim memleketimde hizmet yapanlara vicdanen teşekkür etmeyi bir borç biliyorum. Allah yar ve yardımcınız olsun.” dedi.

Bursa Belediye Başkanı Alinur Aktaş ise “Güzide Sultan Alparslan’ın şehrinde bulunmak bizim için son derece büyük bir mutluluk. Geldiğimiz andan itibaren çok büyük ilgi gördük. 4 ay sonra nasip olursa belediye başkanlığında 20 yılı tamamlayacağım. Mevcut hizmet eden belediye başkanları içerisinde eskilerden biriyim. Birçok mutluluk ve güzellik yaşadık. Bu güzel mekânın gençlerimize Muşumuza ve Muş’un geleceğine hayırlı olmasını temenni ediyorum.” ifadesini kullandı.

        Muş Milletvekili Mehmet Emin Şimşek ise açılıştan dolayı keyifli bir gün yaşadıklarını belirterek, şunları kaydetti: “Hizmetlerle her taraf çok güzelleşiyor. Köy yollarını yaptık. Köylerin parkelerini yaptık. 2002 yılında Muş’ta 54 doktor varken şimdi ise 500’ün üzerinde doktor var. O zaman 4 ambulans vardı, şimdi ise yaklaşık 70 ambulansımız var. Sınıflardaki öğrenci sayımız 60’dan 18 düştü. Eğitim ve Araştırma Hastanesi yapılıyor. Savaşa, pandemiye, ekonomik krizlere, darbelere zulme ve ihanetlere rağmen değişen ve büyüyen bir Türkiye var. 3 yılda toplamda 1500 kilometre köy yolu yaptık.”

        Bursa Milletvekili Muhammet Müfit Aydın da çok önemli ve onurlu bir ülkede yaşadıklarını vurgulayarak, şöyle konuştu: “12 milyon kilometrekare alanı 600 yıl adaletiyle insanlığıyla idare eden bir Osmanlının 780 bin kilometre sıkışmış Türkiye’sini hazmedemeyen dünya ile karşı karşıyayız. Filistin’de meseleyi görüyorsunuz. Bütün dünya sus pus. Hiç kimsenin umurunda değil. Çocuklar, kadınlar ve siviller ölüyor, bir askerin öldüğünü de duymuyoruz. Çünkü onların askerleri yok. Fakat ABD dediğimiz zalim bir devlet bütün gücünü getirmiş, oradaki sivillerin ölümüne adamış.”

        Daha sonra Muş Valisi Avni Çakır, yaptığı konuşmada, Muş’ta 3,5 ay içerisinde çok güzel bir gönül birlikteliğinin oluştuğunu söyledi. “Gelecek güzel günlerin de bu birlik ve beraberlik üzerine inşa edileceğine yürekten inanıyorum.” diyen Çakır, şöyle konuştu: “Aslında burada sadece bir binanın açılışını yapmıyoruz. Bu görünen binanın fiziki anlamı çok daha ötesinde anlam taşıyor. Bir taraftan herkes ismini duyduğu sanki kendi şehri gibi, ağabeyi ve kardeşi gibi hissettiği, gönüllerin tahtında olan Bursa. Bir taraftan ise Sultan Alparslan’ın bizlere kapılarını açtığı Doğu Anadolu’nun en kadim şehri Muş. İki şehirde abi kardeş olarak birbirine çok yakışıyor. Bu bina anlamının çok ötesinde. Çünkü biz 85 milyon, 81 vilayet, bir ve beraberiz. Bu güzel anlamlı eserde emeği geçenlere teşekkür ediyorum.”

        Protokol konuşmalarının ardından hediye takdimi ve spor kulüplerine malzeme dağıtımı yapıldı.

Diğer Haberler

Leave a Comment