Başakşehir’in özel çocukları izci grubuyla

Başakşehir Belediyesi İzci Grubu öğrencileri, Başakşehir’de Rehabilitasyon merkezinde eğitim alan aralarında Otistik, Down sendromlu, hafif mental öğrencilerin yer aldığı öğrencileri Şamlar Tabiat Parkı’nda misafir etti. İzci grubunda misafir olan öğrenciler yön bulma, çadır kurma, doğada yaşam, hayvanlardan korunma eğitimleri yanında telsiz kullanma, mors alfabesi, şifreleme gibi izcilikle ilgili konularda bilgilendirilecekler. Misafir öğrenciler sportif faaliyetlere (binicilik, bisiklet, badminton, voleybol, okçuluk, tırmanma) de katılma imkânı bulacak.

Bu sene altıncı kez gerçekleştiren İzcilik Grubu, Sosyal etkinlikleri kapsamında İl ve il dışından olmak üzere farklı çevrelerden öğrenciler ev sahipliği yapıyor. İzciler son olarak Başakşehir’de Rehabilitasyon merkezinde eğitim alan aralarında Otistik, Down sendromlu, hafif mental öğrencilerin yer aldığı öğrencileri Şamlar Tabiat Parkı’nda misafir etti. Zihinsel engelli öğrenciler bir hafta boyunca İzcilik grubu ile birlikte kalacak, eğitimler alarak sosyal etkinliklere katılacak.

Türkiye İzcilik Federasyonu’yla birlikte düzenlenen İzcilik kampında bir hafta kalacak olan 20 zihinsel engelli öğrenciye Rehabilitasyon merkezindeki öğretmenleri de eşlik ediyor.

ZENGİN BİR PROGRAM UYGULANIYOR

İzci grubunda misafir olan öğrenciler yön bulma, çadır kurma, doğada yaşam, hayvanlardan korunma eğitimleri yanında telsiz kullanma, mors alfabesi, şifreleme gibi izcilikle ilgili konularda bilgilendirilecekler. Misafir öğrenciler sportif faaliyetlere (binicilik, bisiklet, badminton, voleybol, okçuluk, tırmanma) de katılma imkânı bulacak. Misafir olarak tesislere gelen çocukların kendilerini diğer çocuklardan farklı hissetmeleri içinde tüm öğrencilere aynı izci programı uygulanıyor.

Öğrencilere eşlik eden Psikolog Betül Tan öğrencilerin izcilerle bir arada oldukları için çok mutlu olduklarını diler getirdi. Tan, “Otistik, Down sendromlu, hafif mental öğrencilerimiz var. Çocuklarımız kısa sürede kampa uyum sağladı. Bir hafta boyunca farklı etkinliklere katılıyoruz. Normal çocuklar gibi onlarda programa uyuyor ve mutlular. Başakşehir Belediyesine ve buradaki eğitmenlerimize desteklerinden dolayı teşekkür ediyoruz” dedi.

‘HEDEFİMİZ 2.500 ÖĞRENCİYE ULAŞMAK’

Toplamda bu sene sonuna kadar 2.500 izciye ulaşabilmeyi hedeflediklerini belirten Başakşehir İzcilik Grubu yöneticilerinden Taceddin Özcan şunları kaydetti, “Zihinsel engelli çocuklar yanında bu sene diyabetli çocukları ve Doğu Anadolu’dan çocukları ağırlayacağız. Amacımız misafirlerimizin izcilerle kaynaşması ve kendilerini farklı hissetmemeleri. Mesela, diyabetli çocuklarımız geldiğinde onlara uygun bir mönü çıkaracağız ama bizim öğrencilerimiz de aynı yemekleri yiyecek. Misafir öğrencilerimizde ilk günlerden itibaren sosyal yönden değişimi gözlemleyebiliyoruz. Öğrencilerimiz özel olduğu için eğitmenleri de onlara eşlik ediyor. Bizler burada izcilik eğitimlerin yanında misafir öğrencilerimize hijyen eğitimi, değerler eğitimi de veriyoruz. Katılımcılar bir haftayı dolu dolu geçiriyor”