Doğa yürüyüşüne tarih eşlik etti

Doğasporu tutkunu Çatalcalılar, Belediye’nin organize tarih ve doğa yürüyüşünde biraraya geldiler. Katılımcılar, 9 km’lik yürüyüş parkurunda dünyanın en uzun su yolu bulunan K.Dere ve Keçigerme su kemerlerini görmenin farkındalık ve heyecanını yaşadılar.

Çatalca ilçesinde her yaştan vatandaşımızı spor yapmaya yönlendiren ve kendiside bir sporcu olan Belediye Başkanı Mesut Üner, Çatalca Kültür ve Turizm Derneğimizin düzenlediği tarih ve doğa yürüyüşlerine hem desteklerini esirgemiyor, hem de katılmayı ihmal etmiyor.

Çatalca Kültür ve Turizm Derneği Başkanımız Ahmet Rasim Yücel koordinesi ve rehberliğinde Çatalca Belediye Başkanı Mesut Üner ve çok sayıda sporsever vatandaşlar, Çatalca’nın eşsiz doğası eşliğinde tarihe yolculuk yaptı.

Belediye önünde toplanarak araçlarla Kalfaköy Mahallesındeki yürüyüş başlama noktasına hareket eden kafile, 9 km’lik yürüyüşle İlçeden geçen dünyanın en uzun su yolunda bulunan Kumarlıdere ve Keçigerme su kemerlerine ulaştı. Katılımcılar tarafından bol bol fotoğraf çekilen yürüyüşte Dernek Başkanı Ahmet Rasim Yücel tarafından su kemerleri hakkında geniş bilgi verildi.

SU KEMERLERİ VE ANASTASİOS DÜNYAYA TANITILACAK

Çatalca Kültür ve Turizm Derneği Başkanı Ahmet Rasim Yücel yaptığı konuşmada doğa yürüyüşlerine ulaşım ve ikramlar gibi birçok konuda destek veren ve katılım gösteren Belediye Başkanımız Mesut Üner’e desteklerinden dolayı teşekkür etti.

Ayrıca yepyeni bir projenin de müjdesini veren Dernek Başkanı ve Meclis Üyesi Ahmet Rasim Yücel, Çatalca’nın Dünya Mirası eserleri olan Su Kemerleri ve Avrupa’nın en uzun savunma duvarı olan Anastasios Surları’nın Avrupa Birliğince kabul edilen proje ile tanıtım çalışmalarının başladığını belirtti.

Çatalca Belediye Başkanı Mesut Üner, doğa ve tarih yürüyüşünü düzenleyen Çatalca Kültür ve Turizm Derneği Başkanı Ahmet Rasim Yücel’e, dernek üyelerine ve katılım sağlayan tüm sporseverlerimize teşekkür etti.